Site-urile web VGTRK, All-Russia State Television și Radio Broadcasting Company, din portofoliul societății, nu au putut fi deschise, iar fluxul online al televiziunii Rossiya-24 nu a fost disponibil. Când jurnaliștii Reuters au deschis linkul transmisiunii online, le-a fost afișat mesajul: Eroare 503 – serviciu indisponibil. Niciun server nu este disponibil pentru a gestiona această solicitare de accesare”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că societatea de stat s-a confruntat cu un atac cibernetic fără precedent, dar nu dat nicio declarație în privința autorilor. Despre incident a vorbit și purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, care a spus doar că, de mult timp, “mass-media rusă a devenit o țintă a țărilor occidentale”.

În schimb, un oficial din interiorul guvernului ucrainean a afirmat pentru Reuters că este vorba de un grup de hackeri ucraineni. Oficialul a făcut o referire la aniversarea lui Vladimir Putin, care astăzi împlinește 72 de ani: Hackerii ucraineni l-au felicitat pe Putin, efectuând un atac pe scară largă asupra radiodifuzorului rus de stat”De asemenea, mai multe publicații rusești “independente” au scris că un grup de hackeri ucraineni s-a aflat în spatele atacului. Kievul nu a comentat aceste informații.

Sursă: Reuters

Foto: Rawpixelimages | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday