Potrivit presei germane, Ministerul Economiei de la Berlin se așteaptă ca economia sa să înregistreze la finalul anului 2024 un declin de -0,2% față de 2023. Antetior, anticipa o creștere ușoară, de  +0,3%, dar, “în loc să capete un impuls, economia continuă să fie caracterizată de o reticență generală a consumatorilor de a cheltui”, arată Süddeutsche Zeitung.

Totuși, guvernul german are o perspectivă mai optimistă pentru anii următori, considerând că în 2025 economia sa ar trebui să crească cu +1,1%, iar în 2026 cu +1,6%.

Dependentă de importurile de gaze din Rusia, Germania a fost singura dintre marile economii ale lumii care s-a contractat în 2023, peste criza energiei suprapunându-se și cea a industriei auto. Scăderea inflației și reducerea dobânzilor de referință în Zona Euro ar fi trebuit să relanseze economia germană, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Guvernul de la Berlin a pregătit un pachet de stimulare a economiei ce include scutiri de taxe, reducerea prețurilor la energie pentru industrie, o reducere a birocrației și condiții mai atractive pentru atragerea muncitorii străini calificați.

Sursa: Süddeutsche Zeitung

Foto: Jakob Berg | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday