Purtătorul de cuvânt al Autorității Aviației Civile a declarat că zborurile înspre și dinspre unele dintre aeroporturile țării vor fi oprite de duminică de la ora 21, până luni la ora 6. Oficialul s-a limitat să spună că închiderea spațiului aerian este pusă pe seama unor restricții operaționale. El a îndemnat pasagerii să ia legătura cu operatorii zborurilor pentru mai multe informații.

Reuters amintește că Teheranul a restricționat utilizarea spațiului aerian și marți seară, când a lansat un atac cu 180 de rachete balistice asupra Israelului. Israel a amenințat că va răspunde la atacul de marți, însă nu a stabilit când sau în ce formă.

Președintele american, Joe Biden, a declarat că SUA nu sprijină lovituri asupra instalațiilor nucleare iraniene și descurajează lovirea instalațiilor de petrol. Pe parcursul săptămânii, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, cotațiile internaționale ale țițeiului s-au majorat cu aproape 10%.

Sursă: Reuters

Foto: Rokas Tenys | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday