În Times Square din New York, participanții au afișat pancarte prin care cer un embargo asupra livrărilor de arme către Israel și au strigat mesaje de susținere pentru Liban și Fâșia Gaza.

O demonstrație mai mică a avut loc și în fața Casei Albe din Washington, D.C., unde oamenii s-au pronunțat împotriva sprijinului SUA pentru Israel. Același lucru l-au cerut și aproape o mie de protestatari din Jakarta, capitala Indoneziei.

La Roma, au avut loc ciocniri între protestatari și forțele de ordine, care au folosit tunurile cu apă și gaze lacrimogene. Circa 6.000 de oameni au participat la protest.

La Berlin, o mie de persoane au cerut încetarea genocidului din Gazași au fluturat steaguri palestiniene. 

Circa 40 de mii de oameni au luat parte, sâmbătă, la un marș pro-palestinian pe străzile Londrei. Demonstrații au avut loc și la Paris, Cape Town sau Manila, rezumă Reuters.

Atacurile militanților Hamas asupra localităților din sudul Israelului, pe 7 octombrie, au declanșat un răspuns dur al Israelului, care durează de un an. În timp ce în Israel, 1.200 de persoane au murit și alte 250 au fost luate ostatice, autoritățile sanitare din Gaza spun că circa 42 de mii de oameni și-au pierdut viața, iar aproape toată populația de 2,3 milioane de locuitori a fost nevoită să-și părăsească locuințele.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday