Candidatul republican la președinție a avut o apariție teatrală sâmbătă la Butler, unde a făcut “un spectacol sentimental fără niciun fel de rușine“, relatează The Guardian. Alături de Donald Trump a urcat pe scenă și miliardarul Elon Musk , care a afirmat că, dacă susținătorii lui Trump nu ies la vot, “acestea vor fi ultimele alegeri“.

Apariția lor comună în fața unei mulțimi entuziaste are menirea să mitologizeze atacul din 13 iulie pentru bazinul electoral al lui Trump, cu exact o lună înainte de alegerile prezidențiale“, iar revenirea la locul tentativei sale de asasinat a fost folosită, în mod clar, în scop politic, pentru a “recâștiga aura de erou și martir“, potrivit publicației britanice,

Donald Trump a sugerat fără temei că oponenții săi politici au încercat să-l omoare: “În ultimii opt ani, cei care vor să ne împiedice să realizăm acest viitor m-au calomniat, m-au pus sub acuzare, au încercat să mă împiedice să candidez și…cine știe? Poate chiar a încercat să mă omoare“, a afirmat fostul președinte al SUA.

Mitingul a avut loc, cu securitate sporită, pe același teren pe care Trump a fost atins de un glonț la urechea dreaptă. Atacatorul său, Thomas Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat și ucis de un lunetist al Serviciului Secret.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday