Update, ora 19:30: Poliția Metropolitană, citată de Sky News, a transmis că a arestat până acum 15 persoane, în timpul demonstrațiilor legate de conflictul din Orientul Mijlociu. La Londra au avut loc, simultan, două evenimente, cu zeci de mii de participanți: un marș organizat organizat de către Campania de Solidaritate cu Palestina și un contraprotest organizat de Stop the Hate.

Știrea în formă inițială: O amplă manifestație de sprijin pentru palestinieni are loc la Londra, cu două zile înainte de împlinirea unui an de când Israelul și gruparea palestiniană Hamas sunt în război. Evenimentul este unul pașnic, dar poliția arestat două persoane care, în încercarea de a ieși de pe traseul autorizat, au agresat un agent.

Pe traseu, manifestanții s-au întâlnit cu două grupuri mici de contramanifestanți, care și-au arătat susținerea față de Israel. Totodată, ei au afișat pancarte cu diferite mesaje, în fața companiilor și instituțiilor despre care spun că sunt complice la crimele Israelului, inclusiv în fața băncii Barclays și a British Museum.

În ajunul marșului, Poliția Metropolitană a anunțat o mobilizare semnificativă a forțelor de ordine. Duminică, în Hyde Park, va avea un eveniment comemorativ al comunității evreiești. Pentru luni, poliția a transmis că nu are cunoștințe despre organizarea unor manifestații. 

Sursă: PA Media

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday