Inundațiile puternice care au lovit nordul Thailandei au forțat personalul de la Elephant Nature Park, un centru de salvare din apropierea orașului Chiang Mai, să evacueze aproximativ o sută de elefanți. Imaginile distribuite în mediul online sunt impresionante – marile mamifere sunt văzute cum înaintează, prin apa care le ajunge până la burtă, către zone mai înalte.

Fondatoarea sanctuarului a declarat că acțiunea a fost “cea mai mare evacuare pe care angajații au făcut-o vreodată”. Ea a explicat că animalele au înnoptat pe un munte din apropiere și că alte 13 exemplare sunt încă blocate în țarcurile lor din centrul de salvare. Într-o postare pe Facebook, a scris că este nevoie de voluntari, de bărci și de cuști pentru a duce și celelalte animale în munți.

Nordul Thailandei este afectat, de mai multe săptămâni, de inundații grave și alunecări de teren, din cauza ploilor torențiale aduse de taifunul Yagi, care a fost cea mai puternică furtună din Asia din acest an, explică CNN. Din aceste cauze, autoritățile au emis ordin de evacuare pentru localnicii din Chiang Mai, o populară destinație turistică.

Elephant Nature Park este un centru de salvare și reabilitare a elefanților din zona rurală din jurul Chiang Mai, care în peste 30 de ani a salvat mai mult de 200 de elefanți folosiți pentru turism și pentru exploatări forestiere.

Sursa: CNN

Foto: Facebook/Elephant Nature Park

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday