Mark Zuckerberg deține o participație de 13% în cadrul Meta, și numai în 2024, valoarea acesteia a crescut cu 78 de miliarde de dolari. Majorarea este cea mai mare pentru oricare altă persoană din topul celor mai bogate 500, a căror avere este inclusă în Indicele Bloomberg al Miliardarilor. 

Investitorii s-au arătat interesați de compania din spatele Facebook, Instagram și Threads, care a raportat câștiguri peste așteptări în fiecare trimestru al acestui an. Acțiunile Meta au atins, joi, nivelul record de 582,7 dolari și au cunoscut o creștere cu 68% față de începutul anului. Astfel, averea netă a lui Zuckerberg a ajuns la 206,2 miliarde de dolari, ceea ce l-a adus pe locul doi în topul Bloomberg, înaintea lui Jeff Bezos, a cărei avere este evaluată la 205,1 miliarde. Pe primul loc se menține Elon Musk, cu o avere de circa 256 de miliarde de dolari.

Meta a subliniat că investițiile în inteligența artificială au contribuit la creșterea veniturilor, care până acum erau asigurate în mare parte de platforma de publicitate online. Aceasta a suferit o lovitură grea în toamna lui 2021, când Apple a introdus noi opțiuni de confidențialitate în sistemul de operare IOS. La început de 2022, compania lui Zuckerberg anunța că veniturile sale au scăzut cu zece miliarde de dolari.

De asemenea, Meta a concediat peste 21 de mii de persoane în ultimii ani, sau un sfert din angajați, în scopul reducerii cheltuielilor.

Sursă: CNBC

Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday