Un purtător de cuvânt al Pentagonului a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă, din 3 octombrie, de ce Occidentul nu poate ajuta Ucraina să doboare rachetele și dronele rusești de deasupra teritoriului său, așa cum a făcut-o în cazul atacului Iranului asupra Israelului. A răspuns că cele două conflicte sunt ”situații și conflicte diferite”. 

“Președintele a garantat că SUA nu va trimite soldați în Ucraina, dar va sprijini eforturile acesteia de a-și recăpăta teritoriul suveran”, a declarat purtătorul de cuvânt. Când a fost întrebat dacă doborârea dronelor rusești din România sau Polonia ar echivala cu trimiterea de soldați, a răspuns: “Ne-ar implica în război într-un alt mod. În prezent, considerăm că Ucraina a reușit să se apere cu succes de atacurile rusești. Vom continua să ne asigurăm că au sprijinul de care au nevoie pentru a face asta”. 

Autoritățile române au depistat drone în apropierea graniței cu Ucraina, cu mai multe ocazii. Ultimul incident de acest fel a fost săptămâna trecută, când o dronă rusească a intrat în spațiul aerian al României, în timpul unui atac al Armatei Ruse asupra orașului ucrainean Izmail. Evenimente similare au fost raportate și în Moldova, Letonia și Polonia.

Sursă: The Kyiv Independent

Foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday