Joe Biden a declarat că SUA și Israel analizează posibilitatea unor atacuri israeliene asupra infrastructurii petroliere a Iranului, ca răspuns la atacul cu 180 de rachete balistice lansate de iranieni, și că se așteaptă ca Israelul să nu dea un răspuns în cursul acestei zile. Anterior, el a subliniat că Washington nu sprijnă operațiuni îndreptate împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului. 

Imediat după comentariile lui Biden, cotațiile internaționale ale petrolului au urcat cu 5% și au consemnat o creștere cu circa 10% de la atacul iranian din urmă cu două zile. În prezent, prețul țițeiului european este de peste 77 de dolari/baril.

În această seară, armata israeliană (IDF) a informat pe rețeaua X că forțele aeriene au atacat cartierul general al serviciului de informații al grupării libaneze Hezbollah, distrugând infrastructura și centrele-cheie de informații și de comandă. Armata a publicat și o înregistrare din momentul atacului.

Surse: BBCThe Jerusalem Post

Foto: Facebook/Joe Biden

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday