Potrivit BBC, atacul s-a produs luni seara, într-un supermarket Walmart dintr-un cartier dens populat al Shanghai. Atacatorul, un bărbat de 37 de ani, a înjunghiat oameni la întâmplare, trei dintre cei ajunși la spital pierzându-și viața.

Poliția chineză a declarat că suspectul “a venit la Shanghai pentru a-și revărsa furia din cauza unei dispute economice personale”. Martorii au povestit pentru BBC că scena a fost una foarte sângeroasă,  în momentul în care trupele speciale au intrat în mall și au evacuat oamenii. BBC mai remarcă faptul că pe rețelele sociale nu există postări despre incident, ceea ce sugerează că autoritățile au cenzurat informațiile referitoare la acesta.

În China, armele de foc sunt interzise, dar în ultima perioadă au avut loc o serie de atacuri cu cuțitul. Luna trecută, un elev japonez de 10 ani a fost înjunghiat mortal la școala sa din sudul Chinei, iar în iunie patru profesori de la un colegiu din orașul Jilin au fost înjunghiați într-un parc. În mai, un bărbat a înjunghiat mortal două persoane și a rănit alte 21, la un spital din provincia sudică Yunnan.

Sursa: BBC

Foto: Rafael Ben Ari | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday