Indicele blue-chip CSI300, al companiilor publice considerate mai solide și mai stabile, s-a apreciat cu 30% față de valoarea minimă din februarie, ceea ce sugerează că se află pe o pantă ascendentă, explică Reuters. Totuși, o mare parte a câștigurilor s-au produs rapid, pe parcursul câtorva ședințe de tranzacționare din ultimele zile. 

Indicele Shanghai Composite, în care sunt cuprinse o categorie mai largă de companii, a crescut cu puțin peste 8%, și pentru a cincea zi consecutivă de când guvernul a început aplicarea măsurilor pentru stimularea economiei. Ambii indicatori au înregistrat cea mai mare creștere de o zi din 2008 până în prezent. 

Indicele Hang Seng din Hong Kong a avut o creștere cu 24% în cele nouă luni ale anului, devenind cea mai performantă piață bursieră asiatică. 

Pe lângă scăderea nivelului de rezerve minime obligatorii pentru bănci și a ratelor pentru creditele imobiliare, banca centrală a introdus două noi instrumente pentru susținerea pieței de capital. În baza unuia dintre ele, fondurile de investiții, asiguratorii și brokerii au acces mai ușor la finanțare pentru a cumpăra acțiuni, astfel că acțiunile au crescut de la niveluri apropiate de minimele multianuale.

Sursă: Reuters 

Grafic: Trading Economics

Foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday