Who Is Shigeru Ishiba, Japans 3rd Prime Minister In Last Four Years? | World News | Zee News

UPDATE ora 09.30: Shigeru Ishiba, care a câștigat alegerile interne în partidul LDP, a confirmat că vrea să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 27 octombrie: “Este important ca noul guvern să fie judecat de popor cât mai curând posibil și, dacă condițiile permit, sper să convocăm alegeri anticipate pe 27 octombrie”.

LDP a condus Japonia aproape toată perioada postbelică, iar în prezent deține 258 din cele 465 de locuri din camera inferioară a parlamentului japonez. Deși popularitatea LDP a atins un minim de 25% în iunie – cel mai scăzut nivel de când a recâștigat puterea în 2012 – acesta rămâne cel mai popular partid în peisajul politic japonez.

Într-un sondaj recent publicat de televiziunea publică, 31% dintre respondenți s-au declarat susținători ai LDP, în timp ce principalul partid de opoziție are o susținere de doar 6,6%.

Știrea inițială: 

Bursa japoneză scade semnificativ, după alegerea surpriză a lui Shigeru Ishiba pentru funcția de prim-ministru, pe fondul zvonurilor că acesta va convoca alegeri anticipate peste o lună.

Acțiunile japoneze au scăzut luni, la deschidere, cu o medie de -4,2%, ca reacție la alegerea neașteptată a lui Shigeru Ishiba ca următor prim-ministru. Ishiba era creditat cu a treia șansă la conducerea Partidului Liberal Democrat de guvernare, iar după alegerea sa au început să circule zvonuri privind organizarea de alegeri generale în termen de patru săptămâni.

Deși este în general de acord cu politica băncii centrale de apreciere a yenului, noul lider este puțin implicat în economie, dar s-a declarat dispus să majoreze impozitele corporative.

Potrivit FT, oficiali apropiați de Ishiba, citați de presa japoneză, au afirmat că viitorul prim-ministru ar putea convoca alegeri generale pe 27 octombrie.

În vârstă de 67 de ani, Shigeru Ishiba va depune jurământul pentru funcția de prim-ministru marți, într-un moment în care producția industrială japoneză scade și încă este la un nivel cu 10% mai mic decât înainte de pandemie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday