Ministerul rus al Apărării anunță că ar fi interceptat sâmbătă noaptea 125 de drone ucrainene, jumătate dintre ele în regiunea Volgograd, la peste 600 de km de linia frontului. Alte drone au ajuns în regiunile Belgorod, Voronej, Rostov, Briansk, Kursk și Krasnodar.

Pe rețelele ruse de socializare sunt postate numeroase filmulețe cu explozii din Rostov, Voronej și Volgograd. Aparent, cel mai puternic a fost lovit aeroportul militar din Yeisk, lângă Rostov, unde își are sediul Regimentul de arme combinate și aviație al Marinei Ruse.

Alte postări susțin că ucrainenii ar fi lovit și instalații energetice, nu numai militare, din regiunile Volgograd, Tambov, Oriol, Lipetsk, Tula și Saratov. Localnicii din Voronej susțin că au auzit cel puțin 10 explozii, dar potrivit guvernatorului regiunii ar fi fost vorba de drone doborâte. De fiecare dată când au loc astfel de atacuri, autoritățile ruse suțin că este vorba de resturi de drone interceptate de apărarea lor aeriană.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday