Sir Chris Whitty, directorul medical al Angliei şi consilier guvernamental în probleme de sănătate, atrage atenția că o altă pandemie la fel de mare ca criza Covid este “o certitudine”. Acesta a recunoscut în fața unei comisii de anchetă că, la începutul lui 2020, guvernul britanic a subapreciat amploarea pandemiei și a neglijat nivelul de pericol pe care Covid avea să îl reprezinte pentru populație.

“Trebuie să presupunem că o viitoare pandemie la această scară va avea loc. Aceasta este o certitudine”, a declarat oficialul, încercând să avertizeze că sistemul medical britanic trebuie să se pregătească mai bine pentru acest scenariu. Whitty consideră că “situația ar fi fost substanțial mai rău” dacă Marea Britanie nu intra în izolare la începutul pandemiei, dar atrage atenția că există posibilitatea ca, în cazul unei noi pandemii, UK să nu se poată izola la fel de repede cum a făcut-o în 2020.

Astfel, acesta încearcă să sugereze o “reconfigurare a sistemului de sănătate britanic”, pe care el îl consideră slab în comparație cu alte state bogate. “Noi avem o capacitate de terapie intensivă slabă față de alte națiuni cu venituri ridicate. Avem puține soluții de rezervă pentru momentul în care ne vom confrunta cu o altă urgență majoră de amploarea Covid, fie ea și de scurtă durată”, a mai spus Whitty.

Surse: The Guardian, The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday