Ministerul român al Apărării a informat că, în timpul atacului cu drone al Armatei Ruse asupra orașului ucrainean Izmail, de pe Dunăre, pentru monitorizarea spațiului aerian al României, două aeronave F-16 au fost ridicate de la Baza Aeriană Borcea, la ora 1:52. În jurul orei 3, sistemul de supraveghere radar a indicat o posibilă pătrundere a unei drone în spațiul aerian al României, pentru o perioadă de trei minute, în zona de frontieră cu Ucraina.

Ulterior, la ora 3:22, de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, au fost ridicate alte două aeronave, F-18, ale Forțelor Aeriene Spaniole, care efectuează în țară serviciul de poliție aeriană extinsă. Toate cele patru avioane s-au întors la bază în jurul orei 4.

Ministerul Apărării a mai transmis că, până acum, nu a fost semnalată existența unei zone de impact pe teritoriul țării, dar că efectuează căutări în teren. Pe fondul atacului, localnicii din nordul județului Tulcea au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a anunțat că trei persoane au murit și 11 au fost rănite, în atacul asupra Izmail. Potrivit declarației citate de Pravda.ua, au fost avariate blocuri de locuințe, alte clădiri și câteva vehicule.

Și Statul Major al Armatei Ucrainene a comunicat că o dronă rusească a intrat pe teritoriul României. În total, asupra Ucrainei au fost lansate 32 de drone, dintre care 24 au fost interceptate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday