Informația a fost transmisă de bloggeri militari ruși și de presa de stat, care au raportat că unități rusești au intrat în Vuhledar. Orașul a fost considerată o adevărată fortăreață, întrucât a rezistat atacurilor rusești încă din 2022. Conform rapoartelor din presa rusească, bătăliile sunt în desfășurare în partea de est a orașului, care se află în vestul regiunii Donețk.

La rândul său, statul major al Ucrainei a declarat că Rusia a încercat să cucerească pozițiile ucrainene în apropiere de Pavlivka și Vuhledar, dar nu a oferit alte detalii. Ministerul rus al Apărării nu a comentat momentan în niciun fel informațiile. 

Forțele ruse din estul Ucrainei au avansat cu cel mai rapid ritm din ultimii doi ani în august, potrivit mai multor hărți consultate de Reuters. Toate acestea, în ciuda incursiunii ucrainene în regiunea rusească Kursk prin care au încercat să forțeze Moscova să își mute trupele.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday