Judecătorii au decis să majoreze pedeapsa Ancăi Dumitrovici Ababneh, de la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în primă instanță, la trei ani de închisoare cu executare. Fosta șefă a secției Oncologie de la Spitalul Județean Suceava a fost reținută în urma unui flagrant, în ianuarie 2023, iar în noiembrie a fost trimisă în judecată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au arătat că, în decembrie 2022, a primit de la pacienți sau aparținători sume de bani pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu, cum ar fi prescrierea tratamentelor, emiterea rețetelor medicale sau interpretarea analizelor. În doar o săptămână, luase mită de 60 de ori, înaintea Crăciunului din 2022.

Pe parcursul lui 2022, conform procurorilor, medicul a luat mită de circa 280 de ori, în sume de bani sau diverse produse, cum ar fi miere, brânză, carne sau parfumuri. Sentința Curții de Apel Suceava este definitivă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday