Atacul a avut loc în Valea Swat din nord-vestul Pakistanului, unde un grup de diplomați străini se afla într-o vizită, la invitația Camerei de Comerț locale. Potrivit unui ofițer de poliție, “echipa care conducea convoiul a fost lovită de o bombă amplasată pe marginea drumului”.

Inspectorul general adjunct al poliției din Swat a declarat că toți ambasadorii străini aflați în convoi sunt în siguranță și că au fost transportați în capitala Islamabad. Ambasadorii provin din Indonezia, Portugalia, Kazahstan, Bosnia și Herțegovina, Zimbabwe, Rwanda, Turkmenistan, Vietnam, Iran, Rusia și Tadjikistan.

Deși ambasadorii nu au fost răniți în urma exploziei, un ofițer de poliție a fost ucis, iar alți trei au fost răniți. Președintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, a condamnat atacul, pe care l-a catalogat drept terorist. 

Atacul nu a fost revendicat. Poliția și armata pakistaneză au închis drumurile din zonă. Forțele antiteroriste pakistaneze mențin o prezență puternică în Valea Swat, un punct de atac al militanților islamiști începând cu sfârșitul anului 2022, după ce au încălcat o înțelegere de încetare a focului stabilită cu guvernul.

Surse: NBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday