IDF a emis, sâmbătă seară, un avertisment legat de posibilitatea ca Israelul să fie atacat în următoarele 12-24 de ore și a emis restricții pentru mai multe regiuni, printre care Galileea Inferioară, Centrală și Superioară, Golful Haifa și unele dintre comunitățile din sudul Înălțimilor Golan.

Restricțiile impuse presupun adunări limitate la 30 de persoane în aer liber și 300 în spațiile închise. De asemenea, locuitorii vor putea să meargă la serviciu și în spațiile de învățământ “atâta timp cât există un spațiu protejat în caz de atac cu rachete”.

Avertismentul vine pe fondul escaladărilor conflictului cu gruparea Hezbollah din Liban, care au generat după ce mai multe pagere și stații de emisie-recepție au explodat la începutul săptămânii și au ucis și rănit un număr mare de persoane. 

Începând de joi, Israelul a efectuat mai multe bombardamente asupra capitalei Beirut din Liban și a ucis un important comandant al Hezbollah și alți oficiali. Potrivit IDF, aceste atacuri “afectează puternic capacitatea și încercările Hezbollah de a ataca Israelul”.

Sursa: The Jerusalem Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday