Detaliile incidentului sunt neclare, dar presa germană relatează că dispozitivul care a fost detonat este similar celui care a explodat în urmă cu două zile, tot pe strada Ehrenstrasse din Köln, dar de data aceasta în fața unui magazin de îmbrăcăminte. Explozia s-a produs la ora locală 5:00, și deși nu a fost puternică, a rănit un trecător. Geamurile magazinului au fost spulberate de suflul exploziei și tavanul a luat foc. Incendiul a fost stins în scurt timp.

Autoritățile nu au indicat dacă există o legătură între cele două deflagrații, dar în ultimele două luni s-au înregistrat mai multe incidente similare, care par a fi legate de activitățile bandelor infracționale, potrivit presei germane. Explozia de luni s-a produs în fața clubului Vanity și a provocat daune zonei de intrare a clădirii. Ieri, poliția a cerut ajutorul populației pentru identificarea unui suspect. Înregistrările sistemului de supraveghere video al clădirii au surprins un bărbat care se apropie de intrarea în club, unde lasă o sacoșă albastră, îi dă foc și fuge, după care se produce o explozie.

Surse: DW, Poliția germană

Foto: Deanpictures/Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday