UPDATE ora 18:55: Oleksi Dmitrashkivski, reprezentant al comandamentului militar ucrainean pentru regiunea Kursk, a declarat pentru AFP că Armata Ucraineană a oprit contraofensiva lansată de Armata Rusă pentru recucerirea zonelor ocupate din regiunea Kursk: “Au încercat să atace din flancuri, dar au fost opriți. Situația a fost stabilizată, iar acum totul este sub control. Nu au reușit”.

Dmitrashkivski a recunoscut, totuși că rușii au avut câteva “mici victorii”, mai exact au intrat într-una dintre așezările ocupate de ucraineni și au luptat pentru eliberarea alteia. El a mai spus că mai sunt “câteva mii” de ruși rămași în zonele ocupate de ucraineni și că 23 de civili au murit în timpul luptelor de la finalul lunii august. Rusia nu a precizat câți civili au rămas în zonele controlate de Ucraina, spunând doar că aproximativ 130 de mii au părăsit regiunile de la începutul lunii august, informează AFP.

În urmă cu cinci zile, Volodimir Zelenski a confirmat că Armata Rusă a lansat o contraofensivă de recucerire a teritoriului regiunii Kursk controlat de Armata Ucraineană. În ultimul bilanț făcut public de partea ucraineană, la începutul lui septembrie, zona ocupată era de 1.300 de kilometri pătrați.

Știrea în formă inițială. Explozii masive în regiunea rusă Tver, la 180 km NV de Moscova. Aparent, ucrainenii au lovit cu drone un depozit de muniții al Armatei Ruse. Aceasta confirmă doar că a interceptat un atac ucrainean de amploare, cu 54 de drone.

Pe rețelele de socializare ruse apar imagini cu explozii uriașe în lanț, undeva lângă orașul Toropets, din regiunea rusă Tver. Deși Ministerul rus al Apărării vorbește numai despre interceptarea unor drone ucrainene, guvernatorul regiunii a dispus o evacuare parțială a populației.

Modul în care se produc exploziile sugerează că ucrainenii au lovit totuși ceea ce pare a fi un depozit cu muniții, iar publicația ucraineană Pravda arată că în orașul Toropets exista un arsenal complex, în care erau depozitate atât rachete cât și obuze de artilerie și alte materiale explozive. Este vorba de mai multe depozite, fiecare dintre ele putând stoca până la 240 de tone de muniție.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că Rusia a fost atacată de zeci de drone ucrainene, 54 dintre ele fiind doborâte în Kursk, Briansk, Smolensk, Belgorod și Oriol, dar niciuna în Tver.

Sursa: PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday