Update ora 23:50: Informația a fost confirmată de Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, la Antena 3. Conform acestuia, bărbatul bănuit că a stropit cu benzină și a provocat un incendiu la Parlament a fost găsit de polițiștii Secției 11 din București, într-o unitate de cazare.

Acesta se află în custodia poliției, urmând să fie dus la audieri pentru a se stabili de ce a recurs la un astfel de gest. De asemenea, se va stabili și tot traseul pe care bărbatul l-a avut de când a venit în București și până marți.

Update ora 15.50: Ministerul de Interne a făcut publice imaginile cu bărbatul suspectat că a provocat incendiul de la Parlament și îi îndeamnă pe cei care au informații despre acesta să sune la 112. De asemenea, persoanele care îl văd pe acesta sunt sfătuite să nu îl abordeze. “Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, mai arată reprezentanții MAI.

Știrea în forma inițială: Un bărbat a aruncat cu benzină și a provocat un incendiu în clădirea Parlamentului, într-o zonă destinată vizitatorilor, înainte de a trece de filtrul de securitate. Acesta a fugit și este căutat de polițiști. O persoană a suferit atac de panică, dar nu sunt alte victime. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate.

Daniel Suciu, președintele Camerei Deputaților, a confirmat că “o persoană neidentificată a dat foc cu benzină”. Acesta a precizat că o persoană care lucra în Parlament a suferit un atac de panică: “Vreau să mă asigur că angajata Parlamentului este în regulă, a suferit un atac de panică. Cineva a dat foc în interiorul Parlamentului. Am rugămintea să aveți răbdare, să avem toate datele, pe care le vom pune la dispoziție.”

Poliția Capitalei explică faptul că, din primele cercetări, “s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă. Din primele informații, nu există persoane rănite. La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză”.

Din primele informații, incendiul a fost pus la un magazin de suveniruri de la parterul clădirii. “În zona producerii evenimentului, accesul este liber, până la filtrele de securitate ale SPP. Bărbatul nu a pătruns în zona de securitate a clădirii. Există echipaje ale Jandarmeriei, dar accesul este liber conform regulamentului. Nu putem vorbi despre o breșă de securitate, este vorba despre accesul liber în Camera Deputaților și Senat”, precizează Jandarmeria.

Pompierii confirmă că au intervenit pentru stingerea unui incendiu la parterul clădirii Parlamentului, într-o zonă pentru vizitatori. “A fost un eveniment, incendiul este lichidat. A avut loc într-o incăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Nu sunt persoane rănite, dar au fost evacuate aproximativ 300 de persoane”, precizează IGSU.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday