UPDATE, ora 20:21: Institutul pentru Fizica Pământului a revizuit datele cutremurului. Conform celui mai recent comunicat, magnitudinea a fost 5,4, iar adâncimea 126,8 km.

UPDATE, ora 18.30: Potrivit IGSU, până la această oră nu au fost primite apeluri la 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. 

Cutremurul s-a simțit atât în România (de la București, până la Sfântu Gheorghe, Vâlcea, dar mai ales spre Bacău, Vaslui și Iași), precum și în Republica Moldova. Președinta Maia Sandu a fost surprinsă în timpul unui interviu în direct la postul de televiziune Moldova 1.


Știrea în forma inițială: În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti.

Știrea se actualizează pe măsură ce sunt disponibile noi informații…

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday