Potrivit presei germane, explozia s-a produs luni dimineață, în jurul orei locale 5:50, în centrul orașului Köln (vestul Germaniei), la intrarea unui club de noapte numit Vanity din zona Hohenzollernring, cunoscută drept principala zonă de divertisment din oraș. 

Jurnaliștii germani au distribuit pe rețelele de socializare imagini cu un dispozitiv plasat în fața clubului cu câteva minute înainte de explozie, dar autoritățile nu au confirmat dacă acestea sunt autentice. Conform polițiștilor, din primele date, o persoană a fost rănită. Clădirea a fost avariată, iar geamurile acesteia s-au spart. Pompierii au fost chemați la fața locului, însă nu a fost nevoie de lichidarea vreunui incendiu. 

În urma incidentului, mai multe străzi din zonă au fost închise temporar, iar cetățenii au fost avertizați să evite locația, deoarece poliția desfășoară “o operațiune majoră”.

Surse: DW, Der Spiegel, NBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday