Atât sursele ruse, cât și cele ucrainene, confirmă intrarea și înaintarea unei coloane mecanizate de blindate ucrainene, sâmbătă dimineața, pe la nord de Sumî, în direcția orașului rusesc Glușcovo, amenințând să încercuiască trupele ruse care au trecut zilele trecute râul Seim și forțau spre Sudja.

Deși experții militari occidentali au spus că această contraofensivă rusească din Kursk nu poate fi una serioasă, fiind realizată cu elemente disparate de unități aduse de pe Frontul de Sud, dar mai ales din recruți aflați în rezervă, care nu au avut suficient timp de instrucție, ucrainenii par a-i fi lăsat pe ruși să avanseze circa 10 km spre vest de Glușkovo, pentru a-i prinde apoi într-o încercuire, având în vedere că podurile peste Seim au fost distruse, iar rușii pot intra și ieși la sud de râu doar pe poduri de pontoane, extrem de vulnerabile la tirurile de artilerie.

De altfel, sunt tot mai frecvente raportările de pe rețelele ruse de socializare privind moralul foarte scăzut al trupelor ruse din Kursk. Deși se confruntă cu prima invazie asupra unui teritoriu rusesc de după Al Doilea Război Mondial, la o lună și jumătate de la intrarea ucrainenilor în Kursk, Kremlinul nu pare a prioritiza eliberarea propriului teritoriu ci rămâne concentrat pe ofensiva din Donbas.

Surse: ISW, PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday