Noul model, numit intern Strawberry, dar prezentat în mod oficial sub denumirea de o1, a fost dezvăluit ieri de OpenAI, care a explicat că utilizatorii ChatGPT Enterprise și Edu vor avea acces atât la modelul o1 cât și la o1 mini începând de săptămâna viitoare. 

OpenAI a încorporat în noul său model “o tehnologie care îi permite să descompună probleme complexe în părți mai mici, dar logic”e. Astfel, petrece mai mult timp “să gândească” înainte de a da un răspuns mai complex, iar astfel, nivelul de dificultate al problemelor ce pot fi rezolvate este mai mare.

Pentru a fi testat, noul model a fost folosit în rezolvarea unor probleme din diverse domenii, precum matematică, codificare sau engleză. OpenAI explică faptul că modelul o1 a obținut 83% la examenul de calificare la Olimpiada Internațională de Matematică, față de modelul anterior dezvoltat de companie, GPT-4o, care a obținut doar 13%.

Noul model are, de asemenea, performanțe mai bune în a răspunde la întrebările de programare și a reușit să înregistreze rezultate peste cele ale unor doctori în știință, atunci când a rezolvat diverse probleme. 

OpenAI a subliniat că, spre deosebire de ChatGPT, care poate inclusiv să navigheze pe internet pentru a găsi informații, modelul o1 nu poate încă să facă acest lucru. 

Surse alternative: Reuters, Bloomberg 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday