Fumul incendiului care afectează o suprafață de vegetație de 150 de kilometri pătrați a dus la formarea norilor flammagenitus (cunoscuți ca nori de foc). Aceștia apar deasupra unor surse de căldură intensă, de obicei după erupțiile vulcanice. Mai concret, explică CNN, aerul de deasupra sursei de căldură se încălzește și se ridică rapid și haotic și, în urma condensului, se formează norii.

Norii au dus fumul și particulele de cenușă la mii de metri altitudine, arată publicația americană. Un satelit meteorologic de înaltă precizie a capturat imagini cu fenomenul. Autoritățile locale au emis ordine de evacuare, iar un bărbat de 34 de ani a fost arestat sub suspiciunea că a provocat focul.

Intervenția celor peste 3.000 de pompieri și personal de sprijin este îngreunată de vremea uscată, de temperaturile ridicate și de terenul accidentat. Șaisprezece elicoptere au fost alocate intervenției.

Surse: CNN, CBS News

Foto: X/@NASAEarth

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday