UPDATE ora 23. Donald Trump a postat pe rețeaua sa, Truth Social, că nu va mai participa la o altă dezbatere prezidențială. El a scris, cu referire la mandatul Kamalei Harris de vicepreședinte, că ea trebuie “să se concentreze pe ceea ce trebuia să facă în perioada ultimilor aproape patru ani. Nu va fi a treia dezbatere”.

Trump a mai afirmat că toate problemele cauzate de Harris și Biden au fost discutate pe larg, marți și în timpul primei dezbateri, din iunie, cu Joe Biden. Trump a mai susținut că sondajele realizate după evenimentul de marți l-au prezentat pe el ca favorit, însă acest lucru este infirmat de sondajul Reuters/Ipsos de joi, precum și de cele realizate la câteva ore după evenimentul de marți.

Știrea în formă inițială. Vicepreședintele democrat al SUA, Kamala Harris, și-a sporit avantajul în intențiile de vot (47%), față de republicanul Donald Trump (42%), după dezbaterea în care a fost considerată câștigătoare, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos încheiat joi.

Astfel, Kamala Harris are un avans de cinci puncte procentuale în rândul alegătorilor, față de cele patru puncte pe care le avea față de Trump într-un sondaj similar desfășurat în perioada 21-28 august.

Dintre alegătorii care au spus că au urmărit cel puțin o parte din dezbaterea de marți seară (miercuri dimineață ora României), 53% au spus că Harris a câștigat, în timp ce 24% îl consideră pe Trump câștigător. Aproximativ 52% dintre respondenți au spus că Trump s-a bâlbâit și nu a părut să dea răspunsuri inteligente, în timp ce 21% cred același lucru despre Harris.

Sondajul a fost realizat timp de două zile pe 1.690 de adulți americani din întreaga țară, inclusiv 1.405 alegători înregistrați. Are o marjă de eroare de aproximativ 3%.

Deși sondajele naționale, inclusiv cele realizate de Reuters/Ipsos, dau semnale importante cu privire la intențiile electoratului, rezultatele din statele cheie ar putea fi cele care decid viitorul președinte al SUA.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday