Primarul Anne Hidalgo a declarat că, de la 1 octombrie, viteza maximă admisă pentru vehiculele care circulă pe Boulevard Périphérique, șoseaua de centură a Parisului, va fi redusă de la 70 la 50 km/h.

Măsura, care a fost prezentată mai demult, are scopul “de a reduce poluarea atmosferică și fonică pentru parizienii care locuiesc în apropierea autostrăzii” și face parte dintr-un plan mai amplu al primarului de a limita folosirea mașinilor în capitală. Alte măsuri au inclus creșterea taxelor de parcare pentru SUV-uri și transformarea malurilor Senei în artere pietonale.

Bulevardul Périphérique este o arteră crucială folosită de locuitorii din suburbiile Parisului pentru a ocoli centrul orașului. La orele de vârf, adesea se formează ambuteiaje, iar viteza medie scade sub 40 km/h. Limita de viteză a mai fost redusă în 2014, de la 90 la 70 km/h.

Sursă: Politico

Foto: Jerome Cid | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday