Potrivit barometrului politic al ZDF, doar 17% dintre germani considerăă că Scholz are calități de conducător, în timp ce 77% spun că este un lider politic slab. Doar 25% evaluează pozitiv activitatea guvernului (un procent oricum foarte mic), în timp ce 71% spun că acesta nu își face treaba.

Sondajul ZDF vine după alegerile din Turingia și Saxonia, unde majoritatea voturilor s-au împărțit între extremiștii de stânga și cei de dreapta, în timp ce SPD și Verzii, partenerii actuali de guvernare au înregistrat scoruri foarte slabe. Analiștii au arătat atunci că, deși guvernul lui Scholz este posibil să supraviețuiască până la alegerile parlamentare din 2025, totuși cariera politică a acestuia se apropie de final.

74% dintre respondenții de la sondajul ZDF spun că actualul cancelar nu ar trebui să mai fie în fruntea Partidului Social Democrat anul viitor, această opinie fiind împărtășită și de 49% dintre alegătorii SPD.

Sursa: ZDF

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday