Capsula Starliner a călătorit șase ore de la Stația Spațială (ISS) până la baza White Sands, din New Mexico, în modul autonom. Pentru a putea pleca fără echipaj la bord, aceasta a fost modificată. Atât parașutele de frânare, cât și cele de aterizare par a se fi deschis corect, iar capsula a efectuat aterizarea așa cum era planificat, dar goală, marcând totuși un eșec de proporții al Boeing, care ar fi trebuit să realizeze primul zbor spațial, de opt zile, cu echipaj uman, pentru NASA.

Astronauții Butch Wilmore și Suni Williams, primii doi care au zburat cu Starliner în iunie, au rămas pe Stația Spațială Internațională (ISS), alături de alți șapte astronauți, din cauza problemelor tehnice ale capsulei în timpul ascensiunii, dar și în perioada în care a fost andocată pe ISS. Misiunea acestora în spațiu era programată să dureze opt zile, însă vor rămâne opt luni pe stația spațială, urmând să fie recuperați în februarie de o capsulă a companiei lui Elon Musk, Space X.

Boeing a întârziat cinci ani această lansare, tocmai din cauza problemelor de siguranță și după două încercări de lansare eșuate, cu astronauții la bord.

Surse: NASA, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday