Atacatorul este un bărbat în vârstă de 29 de ani, cetățean albanez, care a intrat joi în jurul orei locale 2:40 într-o secție de poliție din orașul Linz am Rhein, fiind înarmat cu o macetă. El a început să strige “Allahu Akbar”, amenințând că va ucide ofițerii de poliție. Bărbatul a fost imobilizat la scurt timp și a suferit răni ușoare cauzate de folosirea unui pistol cu electroșocuri. Polițiștii aflați în clădire nu au fost răniți.

Autoritățile consideră că incidentul este unul de tip terorist. În urma unor percheziții domiciliare, aceștia au găsit un desen făcut pe perete, care înfățișa un steag al organizației teroriste ISIS.

Incidentul a avut loc în condițiile în care Germania se află în alertă încă de la începutul războiului din Gaza. Tot joi, un incident a avut loc la Munchen, unde un tânăr de 18 ani, cu cetățenie austriacă a deschis focul asupra polițiștilor, în apropiere de consulatul israelian. El a fost ucis de către polițiști, care au declarat că incidentul a fost o tentativă de atac terorist.

Surse alternative: AP News, Der Spiegel, Barron’s

Foto: Hunterbliss | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday