În al doilea trimestru al anului 2024, PIB-ul a crescut cu 0,2% atât în ​​Zona Euro, cât și în UE, comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei estimări publicate de biroul de statistică al Uniunii Europene. În primul trimestru al anului 2024, PIB-ul a crescut cu 0,3% în ambele regiunii.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul a crescut cu 0,6% în Zona Euro și cu 0,8% în UE în al doilea trimestru al anului 2024, după +0,5% în Zona Euro și +0,7% în UE în trimestrul precedent.

Polonia (+1,5%) a înregistrat cea mai mare creștere economică față de trimestrul precedent, urmată de Grecia (+1,1%) și Olanda (+1,0%). Cele mai mari scăderi au fost observate în Irlanda (-1,0%), Letonia (-0,9%) și Austria (-0,4%). Conform Eurostat, România a înregistra o creștere de +0,1%, cea mai mică dintre țările a căror economia a crescut.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday