Primarul Madridului,  Jose Luis Martinez-Almeida, a declarat că începând din luna octombrie nu vor mai fi acordate licențe de circulație către Lime, Dott și Tier Mobility pentru închirierea trotinetelor electrice prin aplicații mobile. 

Folosirea trotinetelor electrice de închiriat va fi interzisă astfel în oraș, pe motiv că reprezintă un pericol pentru siguranța cetățenilor, după ce cei trei operatori nu au reușit să pună în aplicare limitele impuse de primărie privind circulația în siguranță și parcarea corespunzătoare.

Sistemul de partajare a trotinetelor electrice a generat reacții negative în orașele din întreaga lume, din cauza conducerii imprudente pe străzi și trotuare și a parcării acestora la întâmplare, în spațiile publice aglomerate. 

În luna mai a anului trecut, primăria din Madrid a reglementat piața de închiriere a scuterelor electronice, autorizând licențe doar de la Dott (Olanda), Tier Mobility (Germania) și Lime (SUA), ale căror trotinete sunt disponibile pe aplicația Uber. Fiecare dintre acestea a primit autorizație pentru 2000 de trotinete. Cei trei operatori trebuiau să ofere primăriei acces la datele sale și să oblige clienții lor să parcheze trotinetele electrice doar în zonele autorizate, însă firmele nu au îndeplinit aceste condiții, potrivit municipalității.

Surse: Reuters, Le Monde

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday