Youtube le va permite în continuare adolescenților cu vârste între 13 și 17 ani să vizioneze videoclipuri de acest fel, însă algoritmii nu le vor mai sugera conținut asemănător. Reprezentanții platformei au declarat că videoclipurile nu încalcă nicio regulă, dar că experții din comitetul său consultativ pentru tineri au avertizat că ele pot afecta bunăstarea utilizatorilor, dacă sunt urmărite în mod repetat.

“Pe măsură ce un adolescent își formează idei despre cine este și despre propriile standarde pentru sine, consumul repetat de conținut cu standarde idealizate, care începe să formeze un criteriu intern nerealist, ar putea duce la formarea unor convingeri pesimiste despre sine”, a declarat directorul departamentului pentru sănătate al YouTube. 

Noile reguli se aplică conținutului prin care sunt idealizate doar anumite standarde de frumusețe, iar aici este dat exemplul tutorialelor de machiaj în care sunt prezentate metode prin care forma nasului să pară mai subțire, dar și seriile de exerciții fizice pentru obținerea unui aspect fizic specific.

Sursă: The Guardian

Foto: Sebastian Czapnik | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday