Într-o declarație de presă, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că a propus-o pe Roxana Mînzatu, iar o discuție de peste o oră între aceasta și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut loc duminică. Inițial, Marcel Ciolacu l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcția de comisar european din partea României, însă von der Leyen a solicitat ca țara noastră să propună o femeie.

Cel mai important e comisarul desemnat de România și mai puțin importantă persoana. Ultimul lucru pe care l-aș lua în calcul e dacă e un bărbat sau o femeie. Am discuții cu doamna președinte, nu doar în ceea ce privește portofoliul pe care îl va reprezenta România. (…) Doamna președinte nu numește un comisar până nu are un interviu. Acest interviu a avut loc duminică, peste o oră și ceva între doamna Roxana Mînzatu și doamna președinte Ursula von der Leyen”, precizat Ciolacu.

Foto: Facebook/Roxana Mînzatu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday