Partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) este pe cale să obțină o victorie răsunătoare în statul Turingia, din estul țării. Conform exit-poll-urilor, AfD va obține 30,5% dintre voturi și se va clasa pe primul loc, cu un avans de șase puncte procentuale în fața Uniunii Creștin Democrate (CDU) de centru-dreapta și în fața alianței de stângă BSW. Dacă sondajele vor fi confirmate, extrema dreaptă va obține prima sa victorie de după Al Doilea Război Mondial, într-un scrutin regional.

În landul Saxonia, sondajele la ieșirea de la urne indică că AfD va obține 30% dintre voturi, în urma CDU (31,5%), într-o cursă mult mai strânsă. BSW este de așteptat să obțină 12% dintre voturi.

DW notează că rezultatele plasează AfD în poziția de participa pentru prima dată la formarea guvernului regional. Cu toate acestea, celelate partide au anunțat că nu vor forma o coaliție cu partidul anti-imigrație. Totuși, chiar vor reuși să formeze o coaliție pentru a ține departe de putere AfD, este de așteptat ca rezultatele votului să aibă repercursiuni la nivel național.

În cele două landuri au avut loc duminică alegerile pentru parlamentele regionale, care deţin atribuţii considerabile în anumite chestiuni.

Sursă: DW, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday