David Cohen, directorul-adjunct al CIA, a declarat că rușii vor fi puși în fața unei lupte grele pentru a recupera teritoriul din Kursk ocupat în prezent de ucraineni. La trei săptămâni de la declanșarea operațiunilor în Kursk, militarii au ocupat o suprafață de circa 1.300 de kilometri pătrați. 

Săptămânile trecute, diplomația ucraineană a informat că statul nu are intenția de a anexa zona capturată, dar Cohen a punctat că ucraineniii construiesc linii defensive, ceea ce sugerează că intenționează să controleze o parte din acel teritoriu pentru o anumită perioadă de timp. Putem fi siguri că Putin va cere o contraofensivă pentru a încerca să recucerească teritoriul. Așteptările noastre sunt că va fi o luptă dificilă pentru ruși”

Cohen a subliniat și că rușii avansează în Donbas, dar cu pierderi extraordinare de echipament și militari, iar capturarea Pokrovsk, un oraș-cheie, “s-ar putea întâmpla sau nu, dar la finalul zilei, nu va avea impact la nivel strategic”.

Agenția Reuters amintește că Volodimir Zelenski a declarat, marți, că războiul se va încheia prin dialog și că, până la acel moment, Ucraina trebuie să se afle într-o poziție avantajoasă. Vladimir Putin, în schimb, a transmis că orice discuție de pace trebuie să înceapă cu o Ucraina care recunoaște “situația din teren”, cu referire la teritoriul ucrainean controlat în prezent de Armata Rusă.

Surse: Reuters, RBK Ukraine

Foto: Oleksii Nykonchuk | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday