Pentru antrenarea sistemului, agențiile guvernamentale din domeniul învățământului alcătuiesc o bază de date cu programe școlare, evaluări anonimizate ale elevilor, planuri de lecție și recomandări pentru cadrele didactice. Datele vor fi folosite de companiile din AI pentru a crea instrumente educaționale pentru corectarea temelor sau pregătirea lecțiilor.
Guvernul se așteaptă ca instrumentele să fie mai precise, mai puțin părtinitoare și mai sigure decât cele deja existente. Analiza întocmită de executiv a estimat o acuratețe de 92% pentru softurile nou-create, față de 67% cât este ea în cazul alternativelor comerciale.
Obiectivul este ușurarea sarcinilor profesorilor, astfel încât aceștia să se poată concentra mai mult pe sprijinirea elevilor. În general, ei au primit cu entuziasm vestea că li se va reduce volumul de muncă administrativă și se vor putea concentra mai mult pe elevi, potrivit The Telegraph.
În rândul părinților, însă, a existat scepticism, într-o primă fază, mai ales cu privire la manipularea datelor personale ale copiilor și la relația dintre elevi și cadrele didactice. Ei au insistat că sistemul trebuie supravegheat în permanență de către oameni, pentru a se asigura că funcționează.
Ministrul Educației a asigurat, însă, că instrumentele vor fi folosite doar pentru a ușura munca profesorului și că nu vor păstra informații personale ale copiilor. Este de așteptat ca dezvoltarea softurilor să se termine spre sfârșitul acestui an. Întreg proiectul va costa patru milioane de lire sterline.
Sursă: The Telegraph
Foto: Wdnetagency | Dreamstime.com
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.