Ministrul Mediului a declarat că țara se află într-un “război” cu incendiile, pe fondul unei creșteri bruște în mai multe părți ale țării, din Pădurea Amazoniană și până în sud-est. Oficialul a spus, într-o discuție avută cu președintele, că această creștere este una neobișnuită pentru zona rurală a statului Sao Paulo, motiv pentru care poliția a lansat o investigație. Trei persoane au fost arestate până acum. 

Trei dintre cele șase zone de biodiversitate ale Braziliei, mai exact Amazonul, zona tropicală Pantanal și Cerrado, s-au confruntat cu temperaturi extreme încă de la începutul acestui an. Situația este generată, conform experților, de seceta severă provocată de încălzirea globală și fenomenul El Nino, care duce la încălzirea apelor oceanului.

Directorul institutului de mediu a afirmat că “ceea ce am văzut în unele regiuni este că, de îndată ce am stins focul, în același loc, cineva îl aprinde din nou. Acest lucru trebuie să înceteze”. A completat că, în întreaga țară, acționează 3.000 de pompieri.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday