Informația a fost transmisă de reprezentanții Tribunalului din Paris într-un comunicat de presă, care arată că Pavel Durov, fondatorul aplicației de mesagerie Telegram, este cercetat pentru infracțiuni cibernetice și fraudă. 

Între cele 12 infracțiuni de care este acuzat se numără: furnizarea ilegală de servicii criptografice și complicitate la stocarea conținutului pornografic cu minori, refuzul de a transfera informațiile necesare desfășurării investigațiilor la solicitarea autorităților, complicitate la achiziționarea, transportul, deținerea și distribuirea de droguri, complicitate la infracțiuni cibernetice, complicitate la fraudă, spălare de bani.

Aplicația Telegram, cu sediul în Dubai, a fost criticată constant pentru faptul că facilitează acțiuni precum traficul de droguri și pronografia infantilă. Fondatorul rețelei a fost arestat sâmbătă la Paris, iar reținerea sa poate fi prelungită până miercuri. ​​Durov riscă, conform legilor din Franța, o pedeapsă de la 5 la 10 ani de închisoare și o amendă cuprinsă 150.000 și 500.000 de euro.

Anterior, președintele Macron a infirmat că arestarea fondatorului Telegram, pe un aeroport din Paris, a fost o decizie politică: “Pavel Durov este în centrul unei anchete judiciare în curs” a detaliat acesta. 

Surse: PravdaUA, BFMTV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday