Integrarea ChatGPT cu Siri, ca urmare a parteneriatului cu OpenAI, va aduce, protrivit Apple, o înțelegere mai bună a limbajului uman și “o integrare mai profundă a Siri cu aplicațiile individuale”. Asistentul virtual va putea să acceseze calendarul, fotografiile, locația, apelurile și mesajele utilizatorului pentru a putea răspunde “personalizat” la solicitările acestuia. “De exemplu, ai putea întreba când aterizează zborul mamei tale, iar Siri ar putea să își dea seama pe baza mesajelor și email-urilor recente când vine aceasta și cu ce avion”, a explicat Apple. La fel ca ChatGPT, asistentul inteligent al Apple va fi capabil să-și amintească firul unei conversații anterioare.

Compania a mai transmis că Siri va folosi ChatGPT doar pentru funcțiile mai complexe, pe care algoritmii săi nu le pot gestiona. Cu toate acestea, cantitățile mari de date necesare pentru funcționarea și optimizarea inteligenței artificiale, transmise către cloud, ridică îngrijorări privind confidențialitatea datelor, un aspect pe care se bazează reputația Apple. Compania susține că datele personale ale utilizatorului nu vor ajunge pe serverele OpenAI/ChatGPT decât atunci când este neapărat nevoie, în situația în care nu pot fi procesate integral pe serverele Apple sau pe dispozitivul utilizatorului, iar asta se va întâmpla numai sub o formă criptată și anonimizată.

De asemenea, Apple susține că va furniza un raport detaliat în care va arăta cum a fost procesată fiecare solicitare, pentru ca utilizatorul să poată verifica ce date personale au fost folosite și unde au ajuns acestea. Noua versiune a Siri va fi gratuită, nu va necesita crearea unui cont, iar cei care au un abobament cu plată ChatGPT își pot conecta conturile. De asemenea, cei care dețin funcții plătite, vor putea utiliza noul mod de voce, care le permite să comunice cu ChatGPT prin video, în timp real.

Având în vedere cantitatea mare de informații de procesat, este necesar un nou tip de hardware, explică Apple, așa că noile funcții de inteligență artificială nu vor fi compatibile cu modelele mai vechi decât iPhone 15.

În versiunea beta a sistemului de operare iOS 18.1, Apple va include noi instrumente de scriere, sugestii de răspunsuri pentru mesaje, rezumarea email-urilor și transcrierea apelurilor telefonice. Alte funcții care vor fi disponibile mai târziu includ Image Playground, care permite utilizatorului să-și creeze propriile imagini animate în aplicații, precum și emoji-uri personalizate. 

Apple Intelligence va fi lansat la nivel global, dar noile funcții vor veni mai târziu în UE și China, după ce compania va clarifica cu autoritățile de reglementare faptul că modul în care funcționează softul său de inteligență artificială nu încalcă legile existente.

Anunțul Apple vine la scurt timp după ce Google și Samsung au introdus tehnologia AI pe modelele de smartphone Pixel și Galaxy.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday