NASA a transmis, astăzi, că astronauții aflați în prezent pe Stația Spațială Internațională (ISS) vor reveni pe Pământ la începutul anului viitor, cu ajutorul unei nave SpaceX Crew Dragon. Agenția spațială a explicat că, având în vedere defecțiunile tehnice (printre care probleme la propulsoare) ale capsulei Boeing Starliner, cu care cei doi au ajuns la ISS, nava SpaceX va fi un mod mai sigur de a-i readuce pe astronauți înapoi pe Pământ.

Bill Nelson, administratorul NASA, a explicat că decizia a fost luată după îndelungi negocieri și revizuiri în cadrul companiei și că Starliner se va întoarce înapoi pe Terra, fără echipaj. Acesta a mai precizat că Boeing a lucrat din greu pentru a colecta datele necesare prin care să îmbunătățească designul capsulei Starliner, pentru misiuni viitoare.

“Zborul în spațiu este riscant, chiar și în cele mai sigure condiții și chiar și în cele mai obișnuite condiții, iar un zbor de testare prin natura sa nu este nici sigur, nici obișnuit”, a explicat Nelson.

Sunita Williams și Barry Wilmore au ajuns pe Stația Spațială Internațională pe 6 iunie, ca parte a unui test crucial pentru capsula Starliner, înainte ca aceasta să poată primi aprobarea NASA pentru zboruri regulate. Cu toate acestea, operațiunea, care trebuia să dureze opt zile, s-a prelungit pe luni de zile, din cauza problemelor tehnice apărute. 

De atunci totuși, patru dintre cele cinci propulsoare ale navei spațiale, care s-au defectat, au fost remediate, relatează AP. Propulsoarele sunt esențiale pentru ca nava spațială să decoleze de la ISS și să își mențină poziția corectă.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday