Într-un discurs ținut în cadrul conferinței economice anuale din Jackson Hole, Wyoming, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că “a venit timpul ca politica Fed să se ajusteze, iar direcția este clară. Momentul și ritmul reducerilor de rate vor depinde de datele primite, de evoluția perspectivelor și de riscuri”.

Powell a mai spus că este încrezător că inflația este pe traiectoria către ținta de 2%, de la un nivel de aproape 7% atins în timpul pandemiei de coronavirus. Totodată, despre șomajul de 4,3%, a afirmat că este în concordanță cu o inflație stabilă pe termen lung. El a explicat creșterea șomajului, în ultimele luni, prin creșterea ofertei de muncă, iar nu a numărului disponibilizărilor. 

Creșterea rapidă a inflației a determinat banca centrală a SUA să majoreze dobânda de referință de la niveluri apropiate de zero la 5,25%-5,5%, cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani. Instituția nu a operat nicio scădere, chiar dacă inflația a coborât sub 3% și economia s-a majorat constat.

Următoarea ședință de politică monetară a FED va avea loc pe 17 și 18 septembrie.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday