Incendiul a fost sesizat în jurul prânzului, iar la fața locului s-au deplasat 15 mașini de pompieri. În jur de 100 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor care se manifestă la nivelul acoperișului clădirii. 

Cauza incendiului este momentan necunoscută. Personalul de la Somerset House a transmis pe X că “Somerset House este în prezent închisă din cauza unui incendiu care a izbucnit într-o mică parte a clădirii. Tot personalul și publicul sunt în siguranță, iar clădirea este închisă. Brigada de pompieri din Londra a sosit rapid și lucrăm îndeaproape cu ei pentru a controla răspândirea incendiului”. Un eveniment de breakdance fusese programat pentru această după-amiază, însă a fost anulat din cauza incendiului.

Somerset House, situată pe malul Tamisei, datează din 1547 și a supraviețuit Marelui Incendiu din Londra din 1666, care a durat zile întregi și a distrus părțile centrale ale orașului. Fost palat, transformat mai apoi în centru de artă, cultură și divertisment, Somerset House deține Galeria Courtauld, care adăpostește una dintre cele mai mari colecții de artă din lume și care conține lucrări ale unor artiști precum pictorul Vincent van Gogh.

Surse: Sky News, The Guardian

Sursă foto: @dsblakemore | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday