Administrația Națională de Meteorologie a emis trei seturi de avertizări, dintre care una de furtună și una de caniculă, pentru astăzi, și una de caniculă pentru duminică.

Prima avertizare, Cod Galben de instabilitate atmosferică, este valabilă între orele 12 și 21, și vizează județele din zona Munților Carpați și a Subcarpaților. Meteorologii prognozează averse torențiale, intensificări ale vântului cu viteze de 5070 km/h, descărcări electrice și, izolat, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp.

Cea de-a doua avertizare, care presupune Cod Roșu, Portocaliu și Galben de caniculă, este valabilă pe parcursul întregii zile, pentru aproape toate județele țării, conform hărții. ANM arată că temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade Celsius și, izolat, 40 de grade Celsius în județele aflate sub Cod Roșu. În județele vizate de Codul Portocaliu, temperaturile maxime vor fi de 37-38 de grade Celsius, iar în cele sub Cod Galben, de 33-37 de grade.

Duminică, avertizarea Cod Galben de caniculă este extinsă pentru cea mai mare parte a țării. Codul Roșu va fi în vigoare doar în Timiș, în timp ce avertizarea Cod Portocaliu va fi valabilă în județele din sudul și vestul țării, conform hărții.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday