Update, sâmbătă, ora 9.10: Presa ucraineană scrie că cel de-al treilea cetățean ucrainean a încercat să treacă granița ilegal în România, însă a fost prins de către polițiștii de frontieră ucraineni, când încerca să treacă de bariere.

Ceilalți doi bărbați au fost prinși pe teritoriul României, în Satu Mare. După ce autoritățile române i-au reținut în apropierea frontierei,  unul dintre aceștia a predat armele preluate de la grănicerii ucraineni.

Știrea în forma inițială: Potrivit Poliției de Frontieră din Satu Mare, vineri, după ora 13, un grup de cetățeni ucraineni a atacat o echipă de grăniceri ucraineni și a trecut apoi în România, în zona localităţii Tarna Mare. Presa locală susține că aceștia sunt înarmați, după ce au furat armamentul și muniția aferentă din dotarea grănicerilor ucraineni. 

Autoritățile române au declanșat o amplă acțiune de căutare a celor trei bărbați, la care participă șase patrule (12 polițiști de frontieră), iar până la ora actuală, doi dintre ei au fost găsiți și arestați. Continuă căutările pentru găsirea celui de-al treilea bărbat. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday