Aeroportul Koln-Bonn, unul dintre cele mai aglomerate din Germania, și a suspendat zborurile după “intruziunea neautorizată” a activiștilor de mediu. În total, patru aeroporturi au fost vizate de protestele acestora. 

Activiștii de mediu din Generația Letzte promiseseră, săptămâna aceasta, că vor avea loc proteste pe mai multe aeroporturi din Germania. Aceștia au declarat că opt activiști au oprit sau au îngreunat traficul pe aeroporturile din Berlin, Koln-Bonn, Nurnberg și Stuttgart. Totodată, aceștia au postat poze cu ei lipiți de piste. 

Aeroportul din Nurnberg a suspendat activitatea pentru cel puțin o oră, ceea ce a dus la întârzierea a șase zboruri, anularea unuia și redirecționarea altuia către Praga, conform unei postări de pe Facebook a reprezentanților aeroportului.

Poliția a reușit să îndepărteze doi protestatari aflați pe aeroportul din Berlin. Aceștia au intrat pe pistă după ce au tăiat gardul de protecție, conform unui purtător de cuvânt al poliției. 

Traficul aerian de la aeroportul Stuttgart nu a fost afectat. Doi protestatari au blocat temporar o pistă, dar au fost imediat reținuți de poliție. 

Surse: DW, Reuters

Foto: Last Generation Activists

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday