Anunțul a fost făcut de medicul Bogdan Socea pe pagina de Facebook a spitalului. Acesta a explicat că decizia vine în urma solicitărilor ministrului Rafila și a prim-ministrului Ciolacu. În mesajul transmis pe Facebook, medicul a scris: “Recent, spitalul nostru a fost în centrul unui scandal major. Înțelegem pe deplin gravitatea situației și impactul negativ pe care acesta l-a avut asupra familiilor pacienților și asupra încrederii comunității în sistemul de sănătate. Dorim să subliniem că suntem angajați pe deplin în cooperarea cu autoritățile competente pentru a clarifica circumstanțele acestor tragedii. Totodată, am investigat intern fiecare detaliu al acestor evenimente pentru a identifica eventualele deficiențe și a implementa măsurile necesare.”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut demisia managerului și a directorului medical, iar ieri Bogdan Socea a declarat că și-a scris demisia, dar încă nu a trimis-o la Ministerul Sănătății, precizând că “nu sunt omul care să se agațe de funcție”. În aprilie, după verificările Corpului de Control la spital, în care nu au fost găsite nereguli, Alexandru Rafila spunea că “nu am niciun motiv să consider că aceste rezultate ale anchetei interne nu au fost obiective”.

De asemenea, astăzi, premierul Marcel Ciolacu a declarat că “nu înţeleg de ce managerul de la Pantelimon nu este acasă sau să-și preia atribuțiile de medic, pentru că s-a întâmplat un lucru foarte grav, nu cred că se poate întâmpla ceva mai grav în actul medical în instituția pe care dânsul o coordona.” 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday